Skip to content

תותים בשמנת

10/04/2013

תותים בשמנת

א‫ם יש דבר אחד שאני מתחרטת עליו בחיים זה שלא אכלתי יותר תותים בשמנת כשאני וחלב עוד היינו חברים. כן, כמובן שאני מתחרטת על דברים שאמרתי, על דברים שלא אמרתי, על דברים שעשיתי, על דברים שלא עשיתי, על דרכים שפניתי בהן, על דרכים שלא פניתי בהן, על מה שלבשתי לתמונת המחזור, על מה שלבשתי לתמונת המחזור, אבל אין בעולם שום חרטה שתותים בשמנת, מעדן האלים הענוג והמתוק והנימוח, לא מסוגלים להפיג, למעט החרטה על כך שלא אכלתי מהם כשעוד היה אפשר. אוסיף ואומר למי שעודו מסתובב בחוג ידידיו הקרובים של החלב: טעמם המתוק והענוג כל כך של התותים בשמנת הוא טעמה המתוק של ההחמצה. אני יודעת, זה לא נשמע כל כך סביר, אבל ההחמצה, החמוצה בדיעבד, היא אפריורית מתוקה מדבש. כף מלאה בתותים בשמנת, קערה מלאה בתותים בשמנת, גיגית כובסת מלאה בתותים בשמנת, עמק יזרעאל שלם שוחה עד הצוואר בתותים בשמנת – כל אלה מתוקים כל כך דווקא מפני שמגולם בהם פוטנציאל ההחמצה. מדוע החמצה? משום שאין שום כמות של תותים בשמנת שיכול אדם לאכול בהווה שתפצה על אובדן יכולתו לאכול תותים בשמנת בעתיד. מדוע מתיקות? משום שהתותים בשמנת ממתיקים את ההווה במיוחד על מנת שהעתיד יבכה את אובדנם. ומדוע חרטה? משום שאין שום מידה של הבנת נוהגם הערמומי של התותים בשמנת שתמנע ממני להתחרט על הרגעים בהם לא נפלתי ברשתם.‬

From → קולינריה

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

חוסר סדר מאורגן

הבלוג של יונתן אמיר: רשימות על אמנות, תרבות וחברה

%d בלוגרים אהבו את זה: